The Story

Concept

…O artă care se pierde în ceața digitală

 

 

Odată cu trecerea timpului, am realizat cum din ce în ce mai puțini oameni își dedică viața artelor frumoase.
Și ne-am pus întrebarea: este oare arta pe patul de moarte?

Dacă ar fi așa, atunci cum ne mai umplem viața cu un strop de magie, cu picături de univers și cum se mai creează conexiuni între sufletele oamenilor și acele momente create și imaginate prin artă?

Ne dorim ca, uneori, mecanismul care transportă pânzele din atelierele de printuri digitale să fie înlocuit cu o vizită a magazinului de pictură preferat.

Visăm ca robotul care împrăștie cu o precizie milimetrică vopseaua pe pânză să fie înlocuit de o mână stropită de vopseluri acrilice care conturează delicat munții din amintiri.

Vrem ca liniile perfecte ale picturilor să fie neregulate, dar pline de sens.

Sperăm ca drumul până la cel mai apropiat magazin de bricolaj să fie înlocuit de o întâlnire fugitivă cu artistul favorit.

Îndrăgim tot ce ține de frumos, inclusiv printurile și arta digitală, dar aici încercam să conservăm primul proces utilizat în pictură:
 pânza, pensula și artistul.


Și pentru că ne dorim ca simbioza dintre modern și hand-made să se mai mențină ‘’un anotimp, un an, un timp’’ (așa cum spunea poetul Nichita Stănescu) a luat viață ACRILISTA.ro


Vrem ca, din moment în moment, să ne amintim de valorile primordiale ale picturii.
Iar adevăratele valori ale unei picturi stau la baza creației.
Pentru a ne aminti mai des aceste valori și din ambiția de a vă oferi vouă, suflete iubitoare de autentic și de imperfecțiune, posibilitatea de a aduce un strop de magie în casele voastre, urzim clipe și amintiri.

Creionăm și pictăm cu lumini, culori și umbre doar povești unice, ideale pentru ocazii speciale din viața celor dragi vouă, pentru inspirație și visat cu ochii deschiși ori chiar pentru un răsfăț nevinovat într-o lună de octombrie.


ACRILISTA, o bucată de suflet pictat

 

Irene - Owner/Artist

Începe cu o roșcată cu pistrui care îndrăgea să danseze ascultând vechile viniluri ale tatălui ei și care a făcut cunoștintă pentru prima oară cu tempera în clasa întai. Culori fascinante și vii, culori care nu se combinau așa cum își dorea ea, culori care au făcut-o să viseze să ajungă creatoare de modă și  să uite de visul ei de a deveni dansatoare de balet. Desena si picta pe tot ceea ce prindea: pietre, sticlă și carton.

Dar cum viața are un mod straniu de a te indepărta de ceea ce îți aprinde sufletul și îl face să ardă viu am uitat de roșcata pistruiată și inocentă cu visurile ei mărețe. Până într-o zi, o zi în care mi-am dat firea introvertită la o parte și am călcat nesigură într-un studio de dans; un singur pas a reușit să-mi aducă pasiunile uitate la suprafață : dansul și pictura . Roșcata din mine zâmbea cu teamă, dar zâmbea, ceea ce m-a făcut să continui cinci ani de dans și doi ani de pictură.

Deși par două lucruri diferite ele au același scop: de a aduce la suprafață sufletul uman. Cu tot ceea ce are el mai frumos și mai complicat.

Sunt adepta lucrurilor simple, dar care spun multe.
Apreciez frumosul sub orice formă mi se dezvăluie.
Iubesc cărțile ca pe niște prieteni dragi.
Mă scald în cești de ceai negru cu lapte.
Îndrăgesc toamna și sper că și ea mă îndrăgește la rândul ei.Îmi doresc ca prin ceea ce creez să trezesc un foc mocnit în sufletul privitorului. Să trezesc bucurie și visare. Consider că deși suntem unici avem părți care se aseamănă și sper că ceea ce transmit prin pictură să-și găsească calea către acele părți autentice ale oamenilor.

 Amor fati!